Nu ska det bli kött från gris på restaurangmenyerna igen!

Äntligen satsning på griskött på restaurangernas menyer! Det är minst 30 år sedan kockarna talade så positivt om griskött i den exklusivare matlagningen. Griskött till lunch har varit ok, men inte på aftonens finmeny.

Svenskt Kött höll presskonferens på Konstakademin i Stockholm 10 april för att starta offensiven riktad till restaurangerna. Plattformen för offensiven är mångfalden av olika grisvarianter. Rapsgrisen med smakligare kött genom tillskott av rapsolja under slutuppfödningen, Guldgrisen med duroc som faderras, Nibblegrisen med speciellt koncept för både djurhållning och fodersammansättning, Linderödsgrisen med sina speciella egenskaper, Berkshiregrisen från Domtagrisen som har mer fett och får lovord av kockarna. Det finns fler koncept.

Till detta läggs nu även andra koncept, som svensk unggris, som lanseras från och med nu. Det är en gris som slaktad väger högst 60 kilo.

Tyvärr har vi minst 30 förlorade år som leverantörer till restaurangerna. Det är synd, för restaurangernas matsedel som reklam för grisköttet och de skickliga kockarnas trolleri i köket har helt gått grisnäringen förbi.


Mer kommer från presskonferensen senare.