Pressmeddelande

 

 

Timo Serenius utvecklingschef i Nordic Genetics

 

Timo Serenius har anstŠllts som utvecklingschef i Nordic Genetics, vilket innebŠr ansvar fšr bolagets avel- och utvecklingsfrŒgor. Timo Šr agronomie doktor med specialistkompetens inom svinavel. Han har en lŒng praktisk erfarenhet av avelsfrŒgor pŒ gris och kommer nŠrmast frŒn en tjŠnst som chef fšr grisavel i Finnish Animal Breeding Association (Faba), Finland.

 

Timo kommer att bo kvar i Finland men tillbringa en stor del av sin tid i Sverige. Vi ser fram emot att fŒ tillgŒng till Timos kompetens inom avel-, genetik- och utvecklingsfrŒgor i Nordic Genetics. 

 

Timo Serenius tilltrŠder tjŠnsten som utvecklingschef den 1 november 2009.

 

Kontaktuppgifter:

Timo Serenius +358 40 5242420

Jeanette Elander tf VD Nordic Genetics 016-17 45 78

 

Nordic Genetics Šgs till 50 % av Quality Genetics och 50 % av Finnpig. Nordic Genetics arbetar fšr ett hšgt genetiskt avelsframsteg och med att ta fram internationellt konkurrenskraftigt avelsmaterial till en kostnad i nivŒ med švriga Europa. Nordic Genetics ansvarar fšr avel och utveckling fšr raserna Hampshire och Yorkshire. Genom ett samarbete med Norsvin i Norge fŒr Nordic Genetics tillgŒng till Lantras samtidigt som Norsvin fŒr tillgŒng till Yorkshire.