Mikael Hugoson höjer noteringen och lämnar därmed knytningen till Scans notering.
Nyhléns & Hugosons höjer 30 öre vecka 14
Scan nu ensam med sin notering i botten

Nyhléns & Hugosons höjer noteringen för slaktgrisar med 30 öre v 14! För första gången överger det norrländska köttföretaget Scans prissättning och går i fortsättningen ut med egen grisnotering. Nyhléns & Hugosons är 50-50-ägt av Scan och Mikael Hugoson.

Att ett slakteri höjer 30 öre över Scan är numera inget någon lyfter på ögonbrynen för. Men nu är det Nyhléns & Hugosons som höjer 30 öre. Det är lite annorlunda, då företaget delvis är en del av Scan. Nyhléns & Hugosons lägger sig vecka 14 i nivå med SLP, som trots att det ägs av Scan, och slaktar alla grisar i Kristianstad, fortfarande ligger 25 öre upp. De flesta har väl trott att hela Scan-sfären skulle få samma prissättning.

-Jag kan inte försvara en så låg notering längre, säger vd Mikael Hugoson. Marginalerna är bättre än så och det går inte hem hos grisuppfödarna att sätta företagets vinst så utmanande kraftigt framför anständig betalning för slaktgrisarna. Det är sedan länge oro i uppfödarleden.

-Något måste alltså göras, säger Mikael. Alla läser ju @-GRIS och ser vad övriga slakterier på marknaden betalar.

Dessutom har han flexibla vikter, vilket ger en del ytterligare pengar till de flesta uppfödare. De behöver inte hålla sig inom viktsgränserna och får väldigt små avdrag för lättare eller tyngre grisar.

I fortsättningen blir alltså Nyhléns & Hugosons merbetalning synlig för alla och Mikael tror på en fortsatt god merbetalning till de egna leverantörerna. /LG 090330


Tillbaka till www.grisportalen.se