Johan Andersson blir v vd för Danish Crown Livsmedel AB 14 april
Johan Andersson vice VD för Danish Crown i Sverige

Johan Andersson är i dag utsedd till ny vice VD i Danish Crowns svenska dotterbolag, Danish Crown Livsmedel AB.

Johan Andersson tillträder positionen som vice VD den 14 april 2009 och blir överordnat ansvarig för inköp, försäljning och information i Danish Crown Livsmedel AB.

Johan Andersson är 43 år gammal och är en av de mest erfarna i den svenska slakteribranschen, där han är ett välkänt ansikte i försäljnings- och inköpskretsar. Han kommer närmast från en position som Business Development Manager i Scan AB, där han också sitter i ledningsgruppen. I sin nuvarande position har han 12 års erfarenhet som inköpsansvarig. Vid sidan om har han en rad olika uppdrag - bland annat som VD för Quality Genetics (QG) och som direktör för Kreatina i Danmark sedan 2006.

- Vi glädjer oss mycket åt att få Johan Andersson med ombord. Med anställningen av honom har vi fått med oss en stor kapacitet, som kommer att kunna bidra till att fortsätta den positiva utveckling vi ser i Sverige, säger Karsten Deibjerg Kristensen, VD i Danish Crown Livsmedel AB.

Med anställningen av en ny vice VD i Danish Crown Livsmedel AB är företagsledningen för den svenska verksamheten nu på plats.

Jan-Erik Johansson fortsätter planenligt som VD i KLS Livsmedel AB fram till den 1 maj då han går i pension. Samtidigt påbörjas ett arbete med att fusionera Ugglarps AB och KLS Livsmedel AB in i Danish Crown Livsmedel AB, med avsikten att behålla de lokala inköpsorganisationerna. Johan Andersson blir där ansvarig för inköp, försäljning och information och Brian Pedersen får ansvar för produktion, ekonomi och administration.

Det delägda bolaget Team Ugglarp i Hörby berörs inte av fusionen och Tommy Olsson fortsätter som VD där. /KLS

Tillbaka till www.grisportalen.se