Dalsjöfors har köpt mark till nya slakteriet i Skåne

-Vi har nu avtalet klart om köpet av mark till nya slakteriet i Skåne. Vi går nu igång med förhandlingar om vatten, avlopp och el. Denna vecka, 26, ska vi kontakta kommunen. Sedan ska vi fila på miljötillståndet, säger vd Peter Johansson, Dalsjöfors Slakteri. När alla kontakter är tagna, kan vi berätta var slakteriet ska ligga.

Dalsjöfors siktar på att slakta 200 000 grisar per år i nya slakteriet. Kapaciteten i Dalsjöfors är 100 000 grisar. Man siktar på 350 000 grisar 2010. Det ska jämföras med 35 000 grisar 2006. Det är alltså en kraftig förändring på få år.

-Dalsjöfors har gjort strategiska investeringar varje år och är en fullfjädrad slakt- och förädlingsindustri och mycket proffsig, framhåller Peter. Det nya slakteriet i Skåne är ingen enstaka utbyggnad som nu fått rubriker, utan en del av de strategiska och målmedvetna investeringarna.

-Vi vill visa att Dalsjöfors står för trygghet i framtiden. Företaget har visat vinst varje år. Målmedvetna investeringar ger vinst, säger han. Det går inte att spara sig till vinst, endast att investera. Styckningen är förlagd till Göteborg.

-De förändringar i prissättningen vi gjorde tidigare i år tillhör också de målmedvetna satsningarna. Som alla sett var det ingen tillfällig förändring. Den har fungerat bra ekonomiskt sett och vi har positivt resultat för varje månad i år, säger Peter. /LG 070625