Sveriges Grisproducenter blir Sveriges Grisföretagare?

I våras bytte Hallands Grisproducenter namn till Hallands Grisföretagare. Per Karlsson, Boarp, motionerade till Sveriges Grisproducenters stämma om att även riksföreningen borde byta namn, till Sveriges Grisföretagare. Hallandsföreningen tillstyrkte och vid Grisproducenternas stämma i Bollerup höll stämmoombuden med om att ordet grisföretagare är bättre än grisproducenter och fokuserar mer på rollen som företagare.

Styrelsen tyckte dock att namnändringen borde göras i något sammanhang, där man även av andra orsaker ändrar stadgarna. Ett tredje förslag kom upp vid stämman, som gick ut på att styrelsen fick i uppdrag att ändra namnet på första bästa sätt. Det förslaget vann stämmans gehör.

-Jag är nöjd med utgången av omröstningen, även om jag inte fick igenom förslaget omedelbart, säger Per Karlsson. Jag är övertygad om att styrelsen ser till att förändringen genomförs så snart som möjligt. Inte minst Annika Bergmans tal i samband med att hon blev ordförande, talar för detta. Hon ska sätta fokus på företagandet i grisnäringen. /LG 070620