Mikael Olsson ny VD för Annerstedts
Pressmeddelande Annerstedts 070612

Mikael Olsson, 44, är utsedd till ny vd för AB Annerstedt Holding. Mikael har varit marknadsdirektör och en av de drivande krafterna inom Annerstedtgruppen under de senaste åren.
- Det ska bli fantastiskt roligt att få leda Annerstedt in i nästa utvecklingsfas, speciellt som vi ser att intresset för både import och export av livsmedel ökar rejält, säger Mikael Olsson.

Han har en lång erfarenhet av livsmedel och varit marknadsdirektör samt vice VD i dotterbolaget Annerstedt Flodins AB sedan 1997. Mikael är 44 år, är i grunden utbildad kock och varit med om att ta fram flera av företagets succéprodukter under de senaste åren. Annerstedt Flodins har haft en kraftig tillväxt och vuxit med 28 procent under de senaste fem åren, från 350 till 450 MSEK.

Annerstedtgruppen är en internationellt verksam handelsgrupp specialiserad på livsmedel och omsätter 600 MSEK. Huvudkontoret finns i Johanneshov, Stockholm. Affärsverksamheten bedrivs huvudsakligen i de olika affärsområdena: köttimport, köttexport och marina produkter.

Annerstedtgruppen ägs av Scan AB som är ett dotterbolag till HKScan-koncernen.