Försäljning av Atria-aktier som ej omregistrerats till värdeandelar
Pressmeddelande Atria 060718
Atria Koncern Abp:s ordinarie bolagsstämma beslutade den 3 maj 2005 att sälja de aktier i bolaget som inte överförts till värdeandelssystemet som finns på ett gemensamt värdeandelskonto å deras ägares vägnar. Den 15 juli 2006 när den utsatta tiden löpte ut fanns totalt 24594 aktier i serie A som inte överförts till värdeandelssystemet. Dessa aktier utgör ca 0,19 procent av det totala antalet aktier i serie A och ca 0,11 procent av det totala antalet aktier i bolaget. Dessa aktier har sålts den 17.7.2006 genom Helsingforsbörsen. De medel som erhållits genom försäljningen, med kostnaderna för tillkännagivandet och försäljningen avdragna, har deponerats hos Länsstyrelsen i Östra Finlands län.

Efter den 15 juli 2006 kan aktier inte längre överföras till värdeandelssystemet, utan ägaren till aktierna som finns på det gemensamma kontot eller en annan rättsinnehavare är endast berättigad till en andel av försäljningsintäkterna som motsvarar aktierna. Den enskilda aktiens andel i försäljningsvinsten är 16,76 euro.

Aktieägaren eller en annan rättsinnehavare skall framföra krav på medlen och överlåta aktiebreven och eventuella åtkomsthandlingar på värdepapperskontoret på en Andelsbank som hör till OP-gruppen eller på Helsingfors OP Banks värdepapperskontor eller direkt till Östra Finlands länsstyrelse. Andelen betalas ut från medlen som deponerats hos Östra Finlands länsstyrelse mot uppvisande av ovan nämnda dokument. Rätten till medlen från försäljningen av aktierna går enligt gällande lag ut tio år efter att medlen har deponerats hos länsstyrelsen.

Vidare information lämnas av Atriakoncernens ekonomidirektör Erkki Roivas, tfn +358 400 160893.

ATRIA KONCERN ABP
Erkki Roivas
ekonomidirektör